Visit Kemer
facebook icon twitter icon instagram icon youtube icon vk icon mail icon turkey flag icon english flag icon deutsch flag icon russia flag icon
#
#
#
#
#

Ovacık Yaylası

Kemer’in 24 km batısında yer alan Ovacık Yaylası geniş bir alana sahip bir yayla yerleşim yeridir. Kıyı Beydağları ile merkezi beydağları arasında yeşil bitki örtüsü arasında kurulu bulunan yayla 1100 m rakımı ile ideal bir yayla yerleşim yeridir. Ovacık yaylası sınırlarında son yıllarda dağ tırmanışçıların gözde mekânı olan 2150 m rakımı ile Teke Dağı bulunmaktadır. Ovacık yaylasından Kıyı beydağlarının üzerinden doyumsuz akdeniz manzarasını izleyebilirsiniz. Bölgede doğa ile iç içe konaklayabileceğiniz bir de Dağ oteli olarak hizmet veren tesis bulunmaktadır.

Yöre halkı bölgede ceviz yetiştiriciliğinin yanı sıra küçük ovacık ve büyük ovacık düzlüklerinde buğday yetiştiriciliği yapmaktadır.

Ovacık yaylası konumu itibari geçmişten günümüze kadar Beydağları arasında bir geçiş noktası olmuştur. Tarihi Likya yolunun Beycik-Göynük Kanyonu ve Phaselis - Göynük Kanyonu rotaları Ovacık yaylasından geçmektedir. Ayrıca bölgede bulunan Kemer Beydağları Yürüyüş ve Bisiklet parkurları ve jeep safari turları ile de yılın her mevsiminde yerli ve yabancı doğa sever Ovacık yaylasında bulunan rotaları kullanmaktadır.

Ovacık Yaylasına Nasıl Gidilir?

Ovacık Yaylası Hisarçandır üzerinden Antalya şehir merkezine 50 km, Kemer üzerinde ise 68 km uzaklıktadır. Kemer’den Kuzdere Mahallesi Kesme Boğazı mevkiinden asfalt yol ile ulaşım sağlanmaktadır. Yaz aylarında minibüsler ve özel araç ile Ovacık Yaylasını ziyaret edebilirsiniz.

Ovacık Yaylasında yapabileceğiniz aktiviteler;

  • Konaklama
  • Trekking
  • Dağ Tırmanışı
  • Dağ Bisikleti Turları
  • Jeep Safari Turu

Ovacık Yaylası Aktivite Rotaları;

Ovacık - Göynük Kanyonu 6 saat - 23 Km (Trekking) 

Ovacık - Teke Dağı 4 km - 5 saat (Dağ Tırmanışı)

Kemer - Ovacık - Sapandere 38 km (Dağ Bisikleti)

Kemer - Ovacık - Yayla Kuzdere - Kemer 51 km (Dağ Bisikleti)

 

Ovacık Yaylası
Ovacık Yaylası
Ovacık Yaylası
Ovacık Yaylası
Ovacık Yaylası