Visit Kemer
facebook icon twitter icon instagram icon youtube icon vk icon mail icon turkey flag icon english flag icon deutsch flag icon russia flag icon
#
#
#

Phaselis Koyu

Kemer'den yaklaşık 12 km. mesafede, Tekirova köyü yakınlarında bulunan ve eski bir Likya antik kenti olan Phaselis, muhteşem doğal güzellikleri, tarihi ve plajı ile Antalya Kemer'de mutlaka görülmesi gereken önemli tatil ve ören yerlerinden birisidir. Koy kısmı dalga almayan ve sakin denizi ile dikkat çekiyor. Burada denize girdiğinizde bol miktarda balık bile görebilirsiniz. Dalga olmadığı için turkuaz rengi muhteşem bir güzelliği olan deniz sizi çok memnun edecektir. Muhteşem bir doğa ve deniz ile karşılaştığınızda başınızı sağa doğru çevirirseniz, Antik Kentin tüm ihtişamı ile sizi beklediğini görürsünüz. 

Phaselis Koyuna Nasıl Gidilir ?

Phaselis Koyu, Kemer şehir merkezine araçla 20 dakika uzaklıktadır. Tekne turları dışında özel araç ile de gidebilirsiniz ya da  toplu taşıma  ile Antik Kent girişine kadar gidebilir ve 30 dakikalık bir yürüyüşle Phaselis Koyuna varabilirsiniz. Girişte otopark bulunmaktadır ve girişler ücretlidir.

Detaylı Bilgi İçin :

http://www.muze.gov.tr/tr/muzeler/phaselis-orenyeri

http://www.phaselis.org/

Phaselis Koyu
Phaselis Koyu
Phaselis Koyu
Phaselis Koyu